Kuchnia Domowa
 Kuchnia Domowa 
Zaloguj

Przepisy

  • Szukaj
  • Dania główne
  • Małe dania
  • Zupy
  • Ciasta i Desery
  • Dodatki do dań
  • Sałatki
  • Dipy i Pasty
  • Sosy
  • Napoje
    • Soki i Kompoty
    • Smoothie
    • Koktajle i Shakes
  • Domowe przyprawy
  • Przetwory
  • Porady
    • Przygotowywanie produktów
    • Przechowywanie produktów
  1. » Strona główna
  2. Małe dania

Małe dania

Przekąski i przystawki to potrawy, które nie są traktowane jako pełne danie, a raczej podawane przed głównymi posiłkami lub jako małe dania, które zaspokaja głód pomiędzy śniadaniem, obiadem czy kolacją ... rozwiń więcej ...

Przekąski i przystawki to potrawy, które nie są traktowane jako pełne danie, a raczej podawane przed głównymi posiłkami lub jako małe dania, które zaspokaja głód pomiędzy śniadaniem, obiadem czy kolacją.

Przekąski i przystawki mogą być daniami zimnymi lub gorącymi. Przystawki podawane są podczas wielu różnych imprez − najczęściej kulturalnych − jak wernisaże, festiwale, bankiety, szczególnie wtedy gdy od przybycia gości do rozpoczęcia głównej części wydarzenia upływa dość dużo czasu. Przystawkom towarzyszą rózne napoje (alkoholowe lub bezalkoholowe).

O ile przekąską można nazwać prostą potrawę lub nawet podany zestaw kilku produktów spożywczych (zestaw wędlin, bukiet warzyw) to przystawka oznacza danie przygotowane i udekorowane w sposób bardziej wyrafinowny zbliżony do dań głównych. ... zwiń.

Arbuzowy rekin

Arbuzowy rekin

Orzechy solone

Orzechy solone

Tosty francuskie na słono

Tosty francuskie na słono

Tosty francuskie na słodko

Tosty francuskie na słodko

Przystawka arbuzowa a'la pizza

Przystawka arbuzowa a'la pizza

Kasztany jadalne

Kasztany jadalne

Zapiekane figi z fetą

Zapiekane figi z fetą

Jajecznica z kurkami

Jajecznica z kurkami

Ptysie z serkiem i łososiem

Ptysie z serkiem i łososiem

Smażone plantany

Smażone plantany

Chipsy z selera

Chipsy z selera

Sigara böreği

Sigara böreği

Ogórkowy krokodyl

Ogórkowy krokodyl

Tortilla al horno

Tortilla al horno

Babeczki z łososia

Babeczki z łososia

Rogaliki ziemniaczane z fetą

Rogaliki ziemniaczane z fetą

Babeczki z mięsem mielonym

Babeczki z mięsem mielonym

Gniazdka makaronowe

Gniazdka makaronowe

Szybka przekąska z ciasta francuskiego

Szybka przekąska z ciasta francuskiego

Bruschetta z pomidorami

Bruschetta z pomidorami

Szparagi zapiekane w folii

Szparagi zapiekane w folii

Roladki naleśnikowe z nadzieniem łososiowym i serowym

Roladki naleśnikowe z nadzieniem łososiowym i serowym

Jajka faszerowane z awokado

Jajka faszerowane z awokado

Hawajskie zapiekanki

Hawajskie zapiekanki

Flammkuchen z gruszkami

Flammkuchen z gruszkami

Rolada szpinakowa z łososiem

Rolada szpinakowa z łososiem

Daktyle z nadzieniem serowym

Daktyle z nadzieniem serowym

Fasolka szparagowa zawijana w szynce

Fasolka szparagowa zawijana w szynce

Paluszki z szynką

Paluszki z szynką

Kieszonki z mięsem mielonym w cieście francuskim

Kieszonki z mięsem mielonym w cieście francuskim

Wątróbka w boczku

Wątróbka w boczku

Jajka w sosie tatarskim

Jajka w sosie tatarskim

Gofry a' la pizza

Gofry a' la pizza

Ryba na kwaśno

Ryba na kwaśno

Śliwki w boczku

Śliwki w boczku

Jajka faszerowane pieczarkami

Jajka faszerowane pieczarkami

Strona 2 z 3

  • 1
  • 2
  • 3

O Stronie

  • Formularz Kontaktowy
  • Prawa autorskie
  • Polityka prywatności
  • Mapa strony
  • Instrukcja użytkowania
© 2008-2025 Kuchnia Domowa - Wszystkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie bez wiedzy i zgody właściciela strony jest zabronione.
  • Szukaj
  • Dania główne
  • Małe dania
  • Zupy
  • Ciasta i Desery
  • Dodatki do dań
  • Sałatki
  • Dipy i Pasty
  • Sosy
  • Napoje
    • Soki i Kompoty
    • Smoothie
    • Koktajle i Shakes
  • Domowe przyprawy
  • Przetwory
  • Porady
    • Przygotowywanie produktów
    • Przechowywanie produktów