Bardzo prościutkie i smaczne danie. Nadaje się, jako przekąska, najlepiej na ciepło, choć również na zimno jest pyszne. Również można serwować fasolkę, jako dodatek do dania głównego np. z młodymi ziemniakami.
Składniki:
500g fasolki szparagowej
ok. 200g szynki szwarcwaldzkiej, parmeńskiej lub cieniutkich plasterków boczku, bekonu
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie.
Po ok. 5- 6 strączków zawijać w plasterek szynki (boczku lub bekonu).
Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia szynki.
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Mania·
4 lat temu
dzisiaj skusze się na tą przekąskę
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Paula·
15 lat temu
fantastyczny pomysł na prostą fasolkę! zrobię na pewno :)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Ivon·
15 lat temu
Miałam okazję jeść już taką fasolkę. Smakowała obłędnie... i do tego niesamowicie wyglądała na talerzu. Zresztą Twoje cudne fotki to prezentują.
Pozdrawiam !
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
asieja·
15 lat temu
nigdy jeszcze nie spotkałam się z taką formą przygotowania fasolki, fajnie
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna Moderator·
15 lat temu
Oj szparagi też są pyszne z boczkiem. Niestety długo sobie na nie poczekamy ;-)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Daria·
15 lat temu
Wspaniałe połączenie, aż ślinka cieknie jak się patrzy na zdjęcia:) a w głowie już mi się marzą szparagi przyrządzone na tą nutę:)