Bardzo prościutkie i smaczne danie. Nadaje się, jako przekąska, najlepiej na ciepło, choć również na zimno jest pyszne. Również można serwować fasolkę, jako dodatek do dania głównego np. z młodymi ziemniakami.
Składniki:
500g fasolki szparagowej
ok. 200g szynki szwarcwaldzkiej, parmeńskiej lub cieniutkich plasterków boczku, bekonu
olej do smażenia
Sposób przygotowania:
Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie.
Po ok. 5- 6 strączków zawijać w plasterek szynki (boczku lub bekonu).
Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia szynki.
Miałam okazję jeść już taką fasolkę. Smakowała obłędnie... i do tego niesamowicie wyglądała na talerzu. Zresztą Twoje cudne fotki to prezentują.
Pozdrawiam !