Paluszki z szynką
Szybka i smaczna przekąska. Smaczna zarówno na ciepło zaraz po upieczeniu, jak i na zimno.
Składniki na ok. 12 sztuk:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100g serka kremowego (dowolny, ja dałam z ziołami)
- ok. 70g boczku lub szynki
Sposób przygotowania:
- Boczek (szynkę) pokroić w małą kostkę.
- Połowę ciasta francuskiego posmarować serkiem i posypać boczkiem. Ciasto złożyć na pół (tj. przykryć połowę z serem i boczkiem drugą połówką ciasta).

- Ciasto pokroić na ok. 12 pasków.

- Każdy pasek skręcić.
- Paluszki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

- Piec w nagrzanym piekarniku do zarumienienia ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
|
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
|
|
Ilość porcji: |
ok. 12 |
|
| Trudność: | łatwe | |
| Koszt: | niski |
