Witam, mam dwa pytania
Czy mogę te paluszki zrobić już w piatek, a impreza dopiero w niedziele
Czy przechowywać je można w puszce w temperaturze pokojowej?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Może pytanie wyda się trochę głupie, ale nigdy nie kupowałam ciasta francuskiego ale z tego co wiem jest ono mrożone.
Czy trzeba je rozmrozić przed nałożeniem serka i boczku czy kładziemy składniki na zimne ciasto?
Jeśli ciasto jest mrożone to należy rozłożyć zamrożone płaty i pozostawić je do rozmrożenia. Można kupić również ciasto francuskie niemrożone (takie zwinięte w rulon).
Jako wielokrotna zwyciężczyni w kulinarne kategorii "Przypal to" i tutaj nie obeszło się bez ofiar, ale po zeskrobaniu za bardzo chrupkiej powierzchni można powiedzieć, że poszło mi to łatwiej niż zrobienie nie jednej kanapki :) Mój trochę chory geniusz kulinarny podpowiedział mi, żebym do krojenia użyła radełka do pizzy i tym samym część która mnie najbardziej przerażała okazała się banalna. Przepis super, polecam wszystkim net tym, którzy z kuchnią mają kontakt jedynie gdy przez nią przechodzą:)Pozdrawiam :)
rewelacja!!!dzis robiłam i pychota,mężowi też barzo smakowały.Ja o tyle zmieniłam,że tak jak na zdj.3 to przekroiłam poziomo wzdłuż i mam dwa razy więcej a nieco mniejsze,serka użyłam firmy Piątnica- puszysty smak
Serek kremowy to taki typu Almette czy bardziej taki typu serek kanapkowy Hohland? Wiem, że może się wydawać, że to banalne pytanie, ale jestem laikiem kulinarnym i nawet najprostsze rzeczy ciężko mi ogarnąć. Pozdrawiam!
Wczoraj zrobiłam, spodziewałam się że to będzie pyszna przekąska, ale nie spodziewałam się że aż tak!:D
Brakło:( dzisiaj muszę zrobić z dwóch opakowań ciasta:D
bardzo dziękuję za przepis!