Hawajskie zapiekanki

13 Komentarzy
Hawajskie zapiekanki

Hawajskie zapiekanki

Aromatyczne i chrupiące zapiekanki z bagietki, z serkiem kremowym, kawałkami szynki i ananasa. Są szybką i łatwą przekąską, smakującą wyśmienicie. Można podawać je zarówno na ciepło, jak i zimno.

Składniki:

  • 2 bagietki
  • 100g szynki
  • ok. 340g ananasa z puszki (waga samego ananasa, bez soku)
  • 200g serka kremowego typu Philadelphia
  • 1 łyżka posiekanych ziół (mogą być mrożone)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Bagietki pokroić skośnie na kromki.
  2. Ananas i szynkę pokroić w drobną kostkę. Wymieszać z serkiem i ziołami. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
  3. Masę nałożyć na kromki. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 10 minut w temperaturze 180°C.
  4. Podawać na ciepło lub zimno.

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 2 blachy

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: średni

Hawajskie zapiekanki Hawajskie zapiekanki

Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.