Daktyle z nadzieniem serowym

11 Komentarzy

01

Ciekawa i szybka do przygotowania przekąska. Lekko gorzki ser Gorgonzola super kombinuje się ze słodkim daktylem.  

Składniki:

  • daktyle suszone (najlepiej już bez pestek, ale mogą by też z pestkami)
  • ser pleśniowy typu Gorgonzola
  • orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

  1. Jeśli daktyle są z pestkami, przeciąć je wzdłuż i wyciągnąć pestkę.
  2. Ser pokroić w słupki i włożyć do daktyli.
  3. Na górę położyć połówkę orzecha włoskiego.
  4. Przechowywać w lodówce.

Przepis pochodzi z książki: „Weihnachten“.

02

Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.