Rolada szpinakowa z łososiem


Ta przystawka, od czasu kiedy po raz pierwszy ją przygotowałam, regularnie pojawia się na naszym stole. Dobrze wygląda, smakuje i jest łatwa do przygotowania.
Składniki:
- 200 g wędzonego łososia w plasterkach
- 180 g mrożonego szpinaku ze śmietaną
- 200 g startego sera żółtego
- 200 g serka śmietankowego z ziołami
- 1 jajko
Sposób przygotowania:
- Szpinak rozmrozić i wymieszać z jajkiem.
- Masę szpinakową rozłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Posypać z góry startym serem.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 200°C (grzałka góra- dół), aż ser lekko się zarumieni. Pozostawić do ostygnięcia.
- Następnie rozsmarować serek śmietankowy i ułożyć na nim łososia.
- Całość zwinąć ściśle w roladę wzdłuż dłuższego boku. Roladę zawinąć w folię aluminiową i wstawić do lodówki, na co najmniej 12 godzin.
- Roladę pokroić w cienkie plasterki.


Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.