Kuchnia
Domowa
Szukaj
Zaloguj
Strona główna
Zupy
Zupa krem z kalarepą i ziemniakami
1 Komentarz
Ratings
(10)
Składniki na 4 porcje:
500g ziemniaków
400g kalarepy (ok. 2 sztuk)
750ml wywaru mięsnego lub warzywnego
100ml słodkiej śmietany 30- 36%
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
Sposób przygotowania:
Ziemniaki i kalarepę obrać i umyć. Pokroić w kostkę. Ugotować na wywarze.
Część warzyw wyciągnąć z zupy i odłożyć na bok. Resztę zupy zmiksować na krem. Dodać odłożone warzywa. Dodać śmietanę, doprawić solą, pieprzem i gałka muszkatołową do smaku.
Smacznego.
28 czerwiec 2010
Poprawiono: 28 wrzesień 2016
Odsłon: 82802
Komentarz
Regulamin
Login
Ta strona
Facebook
Zarejestruj
» Informuj mnie o nowych komentarzach
Unsubscribe
Najnowsze
Najlepsze
Najpopularniejsze
Najnowsze
Najstarsze
Zwiń wszystko
Rozwiń wszystko
Wpisz treść komentarza...
Chcę subskrybować komentarze do tego przepisu na maila
Zaloguj poprzez
(
Zarejestruj ?
)
lub pisz komentarz jako gość
Wyślij
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after
00:00
.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Yvonne
·
3 lat temu
Wyśmienita zupa krem, polecam 😊
Poprzednia strona: Zupa kukurydziana
Poprzednia
Następna strona: Zupa krem z ziemniaka i cukinii
Następna
Szukaj
Zaloguj
Wszystkie przepisy
Szukaj
Dania główne
Małe dania
Zupy
Ciasta i Desery
Dodatki do dań
Sałatki
Dipy i Pasty
Sosy
Napoje
Soki i Kompoty
Smoothie
Koktajle i Shakes
Domowe przyprawy
Przetwory
Porady
Przygotowywanie produktów
Przechowywanie produktów