Zupa ziemniaczana z porem
Zupa ziemniaczana z porem
Zupa krem z ziemniaków i pora. Szybka i łatwa do przygotowania. Pyszna i sycąca.
Składniki na 4 porcje:
- 700g ziemniaków
- 1 por
- 100g boczku
- sól, pieprz, majeranek
- 100g płynnej, słodkiej śmietany 30- 36%
- 1 litr wywaru mięsnego
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki umyć, obrać i pokroić w kostkę.
- Por umyć i pokroić białą cześć w plasterki.
- Boczek pokroić drobno w kostkę i przysmażyć na patelni.
- Ugotować ziemniaki i por na wywarze (ok. 40 minut).
- Zupę zmiksować blenderem. Doprawić solą, pieprzem i majerankiem. Dodać 50g śmietany.
- Zupę rozlać do talerzy. Polać resztą śmietany i posypać boczkiem.
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
|
Ilość porcji: |
ok. 4 |
|
Trudność: | łatwe | |
Koszt: | niski |
Odsłon: 38130
Zaloguj poprzez
( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.