Szparagi umyć i odciąć końcówki. Można przeciąć je na pół. Szparagi i groszek gotować w osolonej wodzie przez 10 minut. Odcedzić. (Instrukcję przygotowania szparagów znajdziecie tutaj).
Ryż ugotować na wywarze (lub w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej). Odcedzić.
Cebulki pokroić drobno i podsmażyć przez chwilę na oleju. Patelnię ściągnąć z pieca i dodać jogurt, sok z cytryny, sól, pieprz. Wymieszać.
Pomidory pokroić w ćwiartki.
Ryż, ser żółty, szparagi, groszek i pomidory przełożyć do miski. Polać sosem jogurtowym.
Przepis pochodzi z gazetki: Finessen, ”Reissalat mit Spargel”.
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Michał·
10 lat temu
Właśnie zjadłem tę potrawę. Spokojnie mogę polecić. Razem ze zjedzeniem potrawy wszystko zajęło mi 30 minut. Bardzo szybka i smaczna rzecz.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Karolina·
11 lat temu
Zrobiłam sałatkę dzisiaj na obiad, jest bardzo dobra. Smaki fajnie się łączą, ja dałam tylko mniej jogurtu, bo nie lubię takiej 'mamałygi';).
Ogólnie polecam!
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Ania·
11 lat temu
Świetne danie! Spróbowałam w ubiegłym roku kilka razy, dodałam do ulubionych i w tym roku - gdy tylko pojawiły się szparagi - z chęcią i apetytem wracam do tego przepisu.
Proste, całkiem wykwintne i bardzo, bardzo smaczne. Polecam!
ps. ja daję groszek z puszki i też nam smakuje :]