Zupa pomidorowa z brokułem i groszkiem


Zupa pomidorowa z brokułem i groszkiem
Zupa pomidorowa na wywarze mięsnym i z pomidorami z puszki. Wzbogacona dodatkiem warzyw tj. marchewka, brokuł i zielony groszek.
Składniki na 4 porcje:
- pomidory w puszce (400ml)
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- 1 cebula
- 1 łyżka oleju
- ok. 500ml wywaru mięsnego
- sól, pieprz, cukier
- 2 marchewki
- 1 brokuł
- 100g mrożonego groszku zielonego
Sposób przygotowania:
- Brokuł podzielić na różyczki.
- Brokuł razem z groszkiem ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić.
- Marchewki ugotować na wywarze. Następnie wyciągnąć z wywaru i pokroić w plasterki.
- Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju.
- Dodać przecier pomidorowy, pomidory w puszce i 400ml wywaru. Zagotować. Całość zmiksować blenderem. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Dalej gotować ok. 5 minut. Na końcu dodać marchewkę, brokuł i groszek.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 4 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.