Sałatka z zupki chińskiej z ananasem
- Szczegóły

Składniki na ok. 6 -8 porcji:
- 1 opakowanie łagodnej zupki chińskiej
- mała puszka ananasa
- 2 duże ogórki konserwowe
- 4 jajka
- ½ puszki kukurydzy
- 1 łyżka posiekanego koperku
- majonez
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- 3 plasterki ananasa odsączyć na sitku.
- Jajka ugotować na twardo.
- Ok. 140ml soku z ananasa (tego z puszki) podgrzać. Pokruszony makaron razem z przyprawami zalać gorącym sokiem. Pozostawić na parę minut pod przykryciem. (Soku należy dać tyle, aby po napęcznieniu makaronu nie pozostało dodatkowego płynu).
- Ogórki i jajka pokroić w kostkę.
- Ananasa pokroić na małe kawałki.
- W jednej misce połączyć napęczniały makaron, ogórki, jajka, ananasa, kukurydzę, koperek i majonez. (Majonezu dać według uznania. Można dać tylko tyle, aby połączyć wszystkie składniki, albo więcej, jak kto lubi). Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.