Sałatka ziemniaczana z awokado i tuńczykiem
- Szczegóły

Składniki na ok. 4 porcje:
- ok. 5 większych ziemniaków
- puszka tuńczyka w oleju
- 1 awokado
- zielona cebulka (dymka)
- 50ml gęstego jogurtu naturalnego
- 50ml majonezu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie w mundurkach. Ostudzić i obrać. Pokroić w plasterki lub kostkę.
- Tuńczyka odsączyć z oleju.
- Zieloną cebulkę umyć, osuszyć i pokroić drobno.
- Awokado obrać i pokroić w kostkę.
- Ziemniaki, awokado, tuńczyka i cebulkę przełożyć do miski. Dodać jogurt wymieszany z majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać delikatnie.
- Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.