Fasolka szparagowa zawijana w szynce

Fasolka szparagowa zawijana w szynce

Bardzo prościutkie i smaczne danie. Nadaje się, jako przekąska, najlepiej na ciepło, choć również na zimno jest pyszne. Również można serwować fasolkę, jako dodatek do dania głównego np. z młodymi ziemniakami.

Składniki:

  • 500g fasolki szparagowej
  • ok. 200g szynki szwarcwaldzkiej, parmeńskiej lub cieniutkich plasterków boczku, bekonu
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie.
  2. Po ok. 5- 6 strączków zawijać w plasterek szynki (boczku lub bekonu).
  3. Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia szynki.

Smacznego.

Fasolka szparagowa zawijana w szynce

Wpisz treść komentarza...
Jestes gościem ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Mania · 3 lat temu
    dzisiaj skusze się na tą przekąskę
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Paula · 14 lat temu
    fantastyczny pomysł na prostą fasolkę! zrobię na pewno :)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Ivon · 14 lat temu
    Miałam okazję jeść już taką fasolkę. Smakowała obłędnie... i do tego niesamowicie wyglądała na talerzu. Zresztą Twoje cudne fotki to prezentują.
    Pozdrawiam !
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    asieja · 14 lat temu
    nigdy jeszcze nie spotkałam się z taką formą przygotowania fasolki, fajnie
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Joanna Moderator · 14 lat temu
    Oj szparagi też są pyszne z boczkiem. Niestety długo sobie na nie poczekamy ;-)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Daria · 14 lat temu
    Wspaniałe połączenie, aż ślinka cieknie jak się patrzy na zdjęcia:) a w głowie już mi się marzą szparagi przyrządzone na tą nutę:)