Fasolka szparagowa zawijana w szynce

Bardzo prościutkie i smaczne danie. Nadaje się, jako przekąska, najlepiej na ciepło, choć również na zimno jest pyszne. Również można serwować fasolkę, jako dodatek do dania głównego np. z młodymi ziemniakami.
Składniki:
- 500g fasolki szparagowej
- ok. 200g szynki szwarcwaldzkiej, parmeńskiej lub cieniutkich plasterków boczku, bekonu
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie.
- Po ok. 5- 6 strączków zawijać w plasterek szynki (boczku lub bekonu).
- Owinięte pęczki fasolki smażyć na niewielkiej ilości oleju z dwóch stron do zarumienienia szynki.
Smacznego.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.