Paluszki z szynką
Ocena użytkowników: 4 / 5







Paluszki z szynką
Szybka i smaczna przekąska. Smaczna zarówno na ciepło zaraz po upieczeniu, jak i na zimno.
Składniki na ok. 12 sztuk:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 100g serka kremowego (dowolny, ja dałam z ziołami)
- ok. 70g boczku lub szynki
Sposób przygotowania:
- Boczek (szynkę) pokroić w małą kostkę.
- Połowę ciasta francuskiego posmarować serkiem i posypać boczkiem. Ciasto złożyć na pół (tj. przykryć połowę z serem i boczkiem drugą połówką ciasta).
- Ciasto pokroić na ok. 12 pasków.
- Każdy pasek skręcić.
- Paluszki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w nagrzanym piekarniku do zarumienienia ok. 30 minut w temperaturze 180°C.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 12 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Mam pytanie czy ten serek jest obowiąkowy ponieważ moja córka nie lubi serów itp
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Do serka przyklejają się fajnie kawałki boczku i przy skręcaniu ciasta, nadzienie się trzyma. Nie mam pomysłu, czym go zastąpić :?
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Ja zastępuję pesto
- {"set":null,"list":{"4":1}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Witam, mam dwa pytania
Czy mogę te paluszki zrobić już w piatek, a impreza dopiero w niedziele
Czy przechowywać je można w puszce w temperaturze pokojowej?
Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Witam zastanawiam sie czy boczek trzeba najpierw podsmażyc na patelni?
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Nie trzeba.
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Czy należy je piec 30min w 180°C z termoobiegiem czy bez? :)
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Piekę przy ustawieniach grzałki góra- dół.
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Gorąco polecam przepis! Paluszki z boczkiem wyszły przepyszne, idealne na sylwestrową przekąskę. Koszt tego wszystkiego nie przekroczył nawet 10 zł :)
Pozdrawiam! :-)- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Może pytanie wyda się trochę głupie, ale nigdy nie kupowałam ciasta francuskiego ale z tego co wiem jest ono mrożone.
Czy trzeba je rozmrozić przed nałożeniem serka i boczku czy kładziemy składniki na zimne ciasto?- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Jeśli ciasto jest mrożone to należy rozłożyć zamrożone płaty i pozostawić je do rozmrożenia. Można kupić również ciasto francuskie niemrożone (takie zwinięte w rulon).
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Jako wielokrotna zwyciężczyni w kulinarne kategorii "Przypal to" i tutaj nie obeszło się bez ofiar, ale po zeskrobaniu za bardzo chrupkiej powierzchni można powiedzieć, że poszło mi to łatwiej niż zrobienie nie jednej kanapki :) Mój trochę chory geniusz kulinarny podpowiedział mi, żebym do krojenia użyła radełka do pizzy i tym samym część która mnie najbardziej przerażała okazała się banalna. Przepis super, polecam wszystkim net tym, którzy z kuchnią mają kontakt jedynie gdy przez nią przechodzą:)Pozdrawiam :)
- {"set":null,"list":{"2":1}}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Paluszki na wczorajszej imprezie zrobiły furorę.Na pierwszym miejscu zniknęły ze stołu.Wszyscy byli zachwyceni smakiem oraz wyglądem.Pychota polecam
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Rewelacyjny przepis ! :) Napewno skorzystam... pozdrawiam
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Łatwe i przepyszne!zrobiłam z serkiem turek i też kroiłam w drugą stronę.polecam :lol:
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.rewelacja!!!dzis robiłam i pychota,mężowi też barzo smakowały.Ja o tyle zmieniłam,że tak jak na zdj.3 to przekroiłam poziomo wzdłuż i mam dwa razy więcej a nieco mniejsze,serka użyłam firmy Piątnica- puszysty smak
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Przepyszne:) Ja zrobiłam jeszcze wersje słodka z nutella i też dobre
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Serek kremowy to taki typu Almette czy bardziej taki typu serek kanapkowy Hohland? Wiem, że może się wydawać, że to banalne pytanie, ale jestem laikiem kulinarnym i nawet najprostsze rzeczy ciężko mi ogarnąć. Pozdrawiam!
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Oba serki są dobre ;)
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Wczoraj zrobiłam, spodziewałam się że to będzie pyszna przekąska, ale nie spodziewałam się że aż tak!:D
Brakło:( dzisiaj muszę zrobić z dwóch opakowań ciasta:D
bardzo dziękuję za przepis!- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.pychota :d :)
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.Super!
Właśnie wyjęłam z piekarnika i wszystkim bardzo smakuje. Szczerze polecam ;)- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się
-
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany.super przekąska, lekko słone i chrupiące, mniam !!
- {"set":null,"list":null}
- Odpowiedź
- Podziel się