Wątróbka w boczku


Wątróbka w boczku
Roladki z wątróbki owiniętej w boczek lub szynkę parmeńską. Proste, a jakie pyszne!
Składniki:
- wątróbka drobiowa
- plasterki boczku lub szynki parmeńskiej
- parę ząbków czosnku
- sól
Sposób przygotowania:
- Wątróbkę oczyścić, umyć i osuszyć.
- Czosnek obrać i każdy ząbek przekroić wzdłuż na pół.
- Wątróbkę posolić, na każdej ułożyć połówkę ząbka czosnku i owinąć w plasterek boczku lub szynki parmeńskiej. (Szynkę parmeńską najlepiej przekroić wzdłuż na pół, ponieważ plasterki są zazwyczaj dość szerokie).
- Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć wątróbkę.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 25 minut w temperaturze 180°C.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania: do 1 godziny
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.