Zielone smoothie ze szpinakiem, bananem i awokado


Zielone smoothie owocowo- warzywne ze szpinakiem i awokado. Osłodzone jest dodatkiem banana i jabłka. Kwaśności dodaje mu sok wyciśnięty z cytryny. Woda potrzebna jest do rozcieńczenia gęstego napoju. Pyszne, zdrowe, sycące i intensywnie zielone.
Składniki na ok. 800 ml:
- 130 g świeżego szpinaku
- ½ awokado
- 1 średniej wielkości jabłko
- 1 średniej wielkości banan
- 1 cytryna
- 200 ml wody (lub więcej w zależności od preferencji)
Sposób przygotowania:
- Szpinak umyć.
- Jabłko umyć, przekroić na ćwiartki i wydrążyć gniazdo nasienne.
- Wyciągnąć miąższ z awokado.
- Wycisnąć sok z jednej cytryny.
- Banana obrać ze skórki.
- Szpinak, banana, jabłko, awokado, sok z cytryny i połowę wody zmiksować blenderem lub w malakserze. Następnie dalej miksując, dolewać stopniowo resztę wodę, do otrzymania pożądanej gęstości.
- Serwować najlepiej od razu.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Ilość: |
ok. 800 ml |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | średni |
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.