Smoothie z mango, ananasem i marakują

Kremowe, gęste, owocowe i słoneczne smoothie z żółtych owoców takich jak: słodki ananas, soczyste mango i marakuja. Źródło witaminy C.

Składniki na ok. 700 ml:

  • ½ świeżego ananasa
  • 1 dojrzałe mango
  • 2 marakuje

Sposób przygotowania:

  1. Obrać ananasa ze skóry, wyciąć twardy rdzeń i ciemne oczka, a następnie pokroić w kostkę.
  2. Mango umyć, obrać i oddzielić miąższ od pestki.
  3. Marakuje, umyć, przekroić na pół i za pomocą łyżeczki wyjąć miąższ ze środka.
  4. Wszystko razem zmiksować blenderem lub w malakserze na mus.
  5. Można od razu rozlać do szklanek i podawać lub schłodzić w lodówce.

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość:

ok. 700 ml

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: średni
Smoothie z mango, ananasem i marakują