Surówka z kapusty kiszonej i ananasa
- Szczegóły

Pyszna, odświeżająca bomba witaminowa. Kwaśna kapusta i słodki ananas doskonale się ze sobą komponują. Surówka jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania.
Składniki:
- 500g kapusty kiszonej
- 1 czerwona cebula
- ½ szklanki słonecznika
- 1 puszka ananasa (waga samych owoców ok. 340g)
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- sól, pieprz biały
Sposób przygotowania:
- Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
- Ananasa odsączyć na sitku, a następnie pokroić na kawałki.
- Kapustę odcisnąć lekko z soku i posiekać. Dodać podsmażoną cebulę, słonecznik i ananasa.
- Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.