Surówka z kapusty kiszonej i ananasa

6 Komentarzy

Surówka z kiszonej kapusty i ananasa

Pyszna, odświeżająca bomba witaminowa. Kwaśna kapusta i słodki ananas doskonale się ze sobą komponują. Surówka jest bardzo łatwa i szybka do przygotowania.

Składniki:

  • 500g kapusty kiszonej
  • 1 czerwona cebula
  • ½ szklanki słonecznika
  • 1 puszka ananasa (waga samych owoców ok. 340g)
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz biały

Sposób przygotowania:

  1. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki i podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.
  2. Ananasa odsączyć na sitku, a następnie pokroić na kawałki.
  3. Kapustę odcisnąć lekko z soku i posiekać. Dodać podsmażoną cebulę, słonecznik i ananasa.
  4. Dodać 3 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Surówka z kapusty kiszonej i ananasa

Surówka z kapusty kiszonej i ananasa

Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    mariusz · 9 lat temu
    Rewelacja
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Aneta · 10 lat temu
    Rewelacja! cała rodzinka się zajadała :)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Julia · 11 lat temu
    Bardzo pyszna i zdrowa sałatka. Gorąco polecam
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    edyta · 11 lat temu
    Surowka rewelacjna!dziekuje barrrdzo za przepis.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Radosław · 11 lat temu
    Kiszona kapusta z ananasem to dla mnie nowość,ciekawe jak smakuje spróbuję zrobić.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    kINGA · 11 lat temu
    A to gratka. Na kapustę kiszoną z ananasem nie wpadabym, a to faktycznie moze być cakiem dobre. Sprobuję!