Dip z awokado

Dip z awokado

Dip pasuje jako pasta do chleba, pieczonych ziemniaków, mięsa smażonego lub grillowanego.

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżeczki posiekanej pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Awokado umyć, obrać, oddzielić od pestki. Włożyć do miski.
  2. Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę. Dodać do awokado.
  3. Kolejno dodać sok z cytryny, pietruszkę, sól i pieprz. Zmiksować blenderem na gładką masę. (Można również rozgnieść widelcem na papkę).

Smacznego.

Dip z awokado

Wpisz treść komentarza...
Jestes gościem ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    maciej · 8 lat temu
    Do Pauli. Raczej nie. Najlepszy jest świeży. Parę dni w lodówce i już ciemnieje oraz zmienia smak. Staje się mdły.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Joanna Moderator · 9 lat temu
    [b]Paulo[/b] nie. Trzeba go zjeść na świeżo i w miarę szybko, bo z czasem ciemnieje.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Paula · 9 lat temu
    Witam czy ten dip nadaje sie do sloikow?