Dip z rzeżuchy

  • Total Time: PT0H10M
  • Diet: Vegetarisch
  • Na ciepło lub zimno: Na zimno
  • Główny składnik: Nabiał, Warzywa
  • Składnik - Nabiał: Serek kremowy
  • Składnik - Warzywa: Rzeżucha, Rzodkiewka
  • Smak: Neutralny
  • Okazja: Impreza, prywatka, Impreza firmowa, Na grilla i ognisko
  • Trudność: Łatwe
  • Dieta, Konsumenci : Dzieci, Bez glutenu, Bez jajek, Bez mięsa, Wegetariańskie
  • Czas przygotowania: Do 30 minut, Do 1 godziny, Do 2 godzin, Do 3 godzin, Do 6 godzin, Do 12 godzin, Do 12 godzin i powyżej
  • Sposób przyrządzania: Garnek
1 Komentarz
Dip z rzeżuchy

Pyszny, kremowy dip z rzeżuchy i rzodkiewki. Bardzo prosty i szybki do wykonania. Szczególnie polecam podawać go do surowych i pieczonych warzyw.

Składniki:

  • 200g serka kremowego typu Philadelphia
  • 1 opakowanie rzeżuchy
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany (ok. 10- 18%)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Rzeżuchę obciąć i posiekać.
  2. Rzodkiewki umyć i pokroić w bardzo drobną kostkę.
  3. Rzeżuchę i rzodkiewkę wymieszać z serkiem i śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Całkowity czas przygotowania:

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski
Dip z rzeżuchy
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.