Gyros z makaronem i warzywami

Składniki na 4 porcje:
- 300g karczku wieprzowego
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa
- olej
- 500g brokułu
- 300g marchewki
- 300g makaronu rurki
- sól, pieprz
- ¼ litra bulionu (może być instant lub z kostki rosołowej)
Sposób przygotowania:
- Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski.
- Cebule obrać i pokroić w półplasterki.
- Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę do czosnku.
- Mięso wymieszać z cebulami, czosnkiem, przyprawą do gyrosa i 2 łyżkami oleju.
- Brokuł podzielić na różyczki i umyć.
- Marchewki obrać, umyć i pokroić w słupki.
- Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
- Mięso usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Mięso wyciągnąć i na tym samym tłuszczu podsmażyć brokuł i marchewki. Kolejno dodać bulion i gotować, aż warzywa będą miękkie i woda wyparuje.
- Warzywa wyciągnąć.
- Makaron przysmażyć na 2 łyżkach oleju przez około 4 minut. Dodać mięso i warzywa. Wymieszać.
Przepis pochodzi ze strony: www.lecker.de
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.