¼ litra bulionu (może być instant lub z kostki rosołowej)
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski.
Cebule obrać i pokroić w półplasterki.
Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę do czosnku.
Mięso wymieszać z cebulami, czosnkiem, przyprawą do gyrosa i 2 łyżkami oleju.
Brokuł podzielić na różyczki i umyć.
Marchewki obrać, umyć i pokroić w słupki.
Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzić.
Mięso usmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Mięso wyciągnąć i na tym samym tłuszczu podsmażyć brokuł i marchewki. Kolejno dodać bulion i gotować, aż warzywa będą miękkie i woda wyparuje.
Warzywa wyciągnąć.
Makaron przysmażyć na 2 łyżkach oleju przez około 4 minut. Dodać mięso i warzywa. Wymieszać.