Parówki w cieście naleśnikowym

Składniki na 8 sztuk:
- 250ml mleka
- 250ml gazowanej wody mineralnej
- 3 jajka
- 225g mąki pszennej
- pół łyżeczki soli
- 8 parówek cienkich
- 8 plasterków sera żółtego
- bułka tarta
- troszkę mleka
Sposób przygotowania:
- Mleko, wodę i 2 jajka wymieszać trzepaczką. Dodać mąkę i zamieszać tak, aby nie powstały grudki. Dodać sól i wymieszać.
- Na patelni o średnicy 28cm usmażyć naleśniki.
- 1 jajko rozkłócić na głębokim talerzu z mlekiem.
- Na naleśniku ułożyć plaster sera i na niego położyć parówkę. Zwinąć w rulon.
- Naleśniki obtoczyć w jajku i następnie w bułce tartej.
- Smażyć na oleju do zrumienienia.
Smacznego.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.