Pyszny, kremowy, owocowy i dwukolorowy koktajl z mango i malin. Dolna warstwa to warstwa z mango, a górna to warstwa malinowa. Pyszne połączenie pełne witamin. Jeśli wolicie to można również obie warstwy wymieszać, ale oddzielnie wygląda zdecydowanie atrakcyjniej. Warstwy nie mieszają się, ponieważ warstwa z mango jest dużo gęstsza niż malinowa.
Składniki na ok. 3-4 porcje:
1 dojrzałe mango
250 g malin
1,5 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
0,5 szklanki soku pomarańczowego
ok. 3- 4 łyżek cukru lub ksylitolu (lub do smaku)
Sposób przygotowania:
Mango umyć, obrać i oddzielić miąższ od pestki. Miąższ i 1 szklankę jogurtu zmiksować blenderem na gładki mus. (Spróbować. Jeśli jest to konieczne, dodać cukru do smaku). Mus rozlać do szklanek.
Maliny, 0,5 szklanki jogurtu, 0,5 szklanki soku pomarańczowego i 2- 3 łyżki cukru zmiksować blenderem na mus. (Spróbować, czy jest wystarczająco słodkie. Jeśli nie, dosłodzić do smaku. Jeśli przeszkadzają Wam pestki malin, mus można przelać przez sitko). Mus malinowy wylać delikatnie na warstwę z mango.