Koktajl jagodowo- bananowy na mleku kokosowym
Szybki koktajl z jagód, bez cukru i nabiału, osłodzony dodatkiem bananów. Prosty i ekspresowy do przygotowania. Jako przekąska lub na śniadanie.
Składniki na ok. 700 ml (ok. 3 porcje):
- 1 puszka (400 ml) mleka kokosowego, temperatura pokojowa
- 2 banany
- 1 szklanka świeżych jagód (ok. 150 g)
- 2- 4 łyżki soku z cytryny (do smaku)
Sposób przygotowania:
- Jagody szybko przepłukać na sitku, oczyścić z ewentualnych szypułek i listków i odsączyć na sitku.
- Otworzyć puszkę z mlekiem kokosowym i przelać zawartość do wysokiej miski.
- Dodać jagody i pokrojone na kawałki, obrane banany.
- Zmiksować blenderem na gładki mus. Dodać sok z cytryny do smaku.
- Koktajl rozlać do szklanek i podawać od razu.
Całkowity czas przygotowania: |
||
Liczba porcji: |
ok. 3 (ok. 700 ml) |
|
Trudność: | łatwa | |
Koszt: | średni |
Odsłon: 5035
Zaloguj poprzez
( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.