·
1 lat temu
Robiłem wg przepisu, pyszna klasyka
Lekka surówka do obiadu ze świeżego ogórka, śmietany lub jogurtu oraz koperku. Bardzo prosta, idealnie nadająca się do wielu dań obiadowych. Mizeria najsmaczniejsza jest z ziemniakami najlepiej młodymi i jakimś mięsem np. kotletem mielonym lub schabowym.
My najbardziej lubimy kremową mizerię z miękkimi, cienkimi plasterkami ogórka doprawioną nie tylko solą i pieprzem, ale również (aby była słodko- winna) sokiem z cytryny i cukrem. A jak u Ciebie przygotowuje się mizerię?
Uwaga:
*Używając świeżych, sezonowych ogórków, wybierzcie nieduże, aby nie miały za dużych pestek, które są twarde. Z dużych, przerośniętych ogórków polecam wykroić środek.
Kuchnia: |
Polska |
|
Całkowity czas przygotowania: |
||
Ilość porcji: |
ok. 4- 5 |
|
Trudność: | łatwa | |
Koszt: | niski |