Mąką, jajka, olej, sól i kurkumę zagnieść na jednolite, gładkie ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i pozostawić na blacie na 30 minut.
Z ciasta odkrawać nieduże kawałki i rozwałkowywać je bardzo cienko (najcieniej jak się da) na lekko podsypanym mąką blacie. Kolejno wykrawać foremką małe gwiazdki i układać je pojedynczo na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. (Wychodzą ok. 3 blachy gwiazdek).
Makaron pozostawić na 2 dni w temperaturze pokojowej do wyschnięcia.
Gotować do miękkości.
Przepis pochodzi z gazety: „Lisa. Kochen&Backen. 66 hübsche Geschenke aus der Küche.“
Pięknie, pięknie dziękuje za odpowiedź.Synek jest fanem makaronu i chcialam porobić różne ksztaty dla niego.A tak przy okazji suuuper blog i super przepisy, testuje regularnie, te na sodkości również :-).
Przepraszam, po wyschnięciu ile dni można trzymać ten makaron w zamkniętym pojemniku np? Czy nie nadaje sie do duższego przechowywania?Dziękuje pięknie za odpowiedź.