Makaron gwiazdki

11 Komentarzy

01

Składniki:

  • 300g mąki pszennej
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka kurkumy

Sposób przygotowania:

  1. Mąką, jajka, olej, sól i kurkumę zagnieść na jednolite, gładkie ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i pozostawić na blacie na 30 minut.
  2. Z ciasta odkrawać nieduże kawałki i rozwałkowywać je bardzo cienko (najcieniej jak się da) na lekko podsypanym mąką blacie. Kolejno wykrawać foremką małe gwiazdki i układać je pojedynczo na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. (Wychodzą ok. 3 blachy gwiazdek).
  3. Makaron pozostawić na 2 dni w temperaturze pokojowej do wyschnięcia.
  4. Gotować do miękkości.

Przepis pochodzi z gazety: „Lisa. Kochen&Backen. 66 hübsche Geschenke aus der Küche.“

02

Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.