Surówka z ogórków kiszonych z jabłkiem i rodzynkami

4 Komentarzy
Surówka z ogórków kiszonych z jabłkiem i rodzynkami

Ogórki kiszone w wersji na słodko, jako dodatek do drugiego dania. Plasterki ogórków z jabłkiem i rodzynkami tworzą niebanalne połączenie. Spróbujcie, jeśli lubicie kombinacje słodko- kwaśne.

Składniki na ok. 4 porcje:

  • 6 ogórków kiszonych
  • 1 duże jabłko
  • 2 łyżki rodzynek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju do sałatek
  • szczypiorek lub zielona cebulka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Ogórki pokroić w plasterki. (Ja obieram je jeszcze ze skóry).
  2. Jabłko umyć, obrać, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
  3. Szczypiorek (lub cebulkę) umyć, osuszyć i pokroić drobno.
  4. Do miski włożyć ogórki, kawałki jabłka, rodzynki i szczypiorek. Zalać oliwą i przyprawić solą i pieprzem do smaku. (Ostrożnie z solą, ogórki są już słone).

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Liczba porcji:

ok. 4

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: niski
Surówka z ogórków kiszonych z jabłkiem i rodzynkami
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.