Polędwica nadziewana owocami suszonymi
2 Komentarzy
Składniki na ok. 4 porcje:
- ok. 400- 500g polędwicy
- 50g suszonych morel
- 50g suszonych śliwek bez pestek
- 1 cebula
- sól, pieprz, cynamon
- folia aluminiowa
Sposób przygotowania:
- Polędwice oczyścić i przeciąć wzdłuż na pół nie przecinając do końca jednego dłuższego boku.
- Suszone owoce pokroić w drobną kostkę. Włożyć je do środka polędwicy i posypać cynamonem.
- Mięso związać.
- Mięso przełożyć na folię aluminiową. Posolić i popieprzyć.
- Cebulę obrać, pokroić na półplasterki i ułożyć na polędwicy.
- Mięso zawinąć dobrze w folię.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 60minut w temperaturze 200°C.
- Pokroić na grube plastry i i podawać np. z ziemniakami i sałatką.
Odsłon: 21062