Polędwica nadziewana owocami suszonymi

2 Komentarzy

01

Składniki na ok. 4 porcje:

  • ok. 400- 500g polędwicy
  • 50g suszonych morel
  • 50g suszonych śliwek bez pestek
  • 1 cebula
  • sól, pieprz, cynamon
  • folia aluminiowa

Sposób przygotowania:

  1. Polędwice oczyścić i przeciąć wzdłuż na pół nie przecinając do końca jednego dłuższego boku.
  2. Suszone owoce pokroić w drobną kostkę. Włożyć je do środka polędwicy i posypać cynamonem.

02

  1. Mięso związać.

03

  1. Mięso przełożyć na folię aluminiową. Posolić i popieprzyć.
  2. Cebulę obrać, pokroić na półplasterki i ułożyć na polędwicy.
  3. Mięso zawinąć dobrze w folię.
  4. Piec w nagrzanym piekarniku ok. 60minut w temperaturze 200°C.
  5. Pokroić na grube plastry i i podawać np. z ziemniakami i sałatką.

04

05

Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.