Ja w tym przypadku użyłam ser biały wiejski i przecisnęłam go przez praskę do ziemniaków , zrobiłam porcję poczwórną bo mam dużą rodzinkę i placuszki bombowe wyszły :) polecam eksperymentować . Ja tak robię i nie zawsze mam do danych składników dostęp ogólny bo jeden sklep na wioskę więc zamieniam składniki :) Polecam placuszki cud miód :)
[b]Małgorzato[/b] to nie szkodzi. Wszystko zależy od serka i rodzaju ziemniaków. Jeśli się bardzo klei to możesz dodać więcej mąki, ale wtedy ciasto będzie bardziej zbite. Dlatego jeśli dało się uformować placuszki to nie dosypywałabym mąki. Wtedy placki będą lżejsze i bardziej puszyste.
[quote][b]Natalio[/b] serek kremowy typu Philadelphia. Może to być Philadelphia, ale niekoniecznie. Może być podobny np. kanapkowy, śmietankowy z Hochland. Turek też ma serek kremowy, śmietankowy lub inny.[/quote]
DZIEKUJE SLICZNIE ZA SZYBKA ODPOWIEDZ. POZDRAWIAM CIEPLUTKO I JUZ BIORE SIE ZA GOTOWANIE :)
[b]Natalio[/b] serek kremowy typu Philadelphia. Może to być Philadelphia, ale niekoniecznie. Może być podobny np. kanapkowy, śmietankowy z Hochland. Turek też ma serek kremowy, śmietankowy lub inny.
Co to jest "serek kremowy"? Czy jest to serek waniliowy? Czy serek naturalny cos w rodzaju jugurtu naturalnego???
Dajcie znac, bo chce dzisisja cos innego pysznego zrobic na obiad. Dzieki za odpowiedz. Pozdrawaim
Proszę podpowiedzieć czy serek ma być zwykły kremowy czy np. danio?
p.s. Pani strona jest rewelacyjna, od kiedy ją odkryłam korzystam regularnie i polecam znajomym, rodzinie:)