Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Agnieszka Padula - Słupek·
4 lat temu
Ja w tym przypadku użyłam ser biały wiejski i przecisnęłam go przez praskę do ziemniaków , zrobiłam porcję poczwórną bo mam dużą rodzinkę i placuszki bombowe wyszły :) polecam eksperymentować . Ja tak robię i nie zawsze mam do danych składników dostęp ogólny bo jeden sklep na wioskę więc zamieniam składniki :) Polecam placuszki cud miód :)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna Moderator·
11 lat temu
[b]Małgorzato[/b] to nie szkodzi. Wszystko zależy od serka i rodzaju ziemniaków. Jeśli się bardzo klei to możesz dodać więcej mąki, ale wtedy ciasto będzie bardziej zbite. Dlatego jeśli dało się uformować placuszki to nie dosypywałabym mąki. Wtedy placki będą lżejsze i bardziej puszyste.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Małgorzata·
11 lat temu
Racuszki wyszły przepyszne.Ale mam pytanie odnośnie ciasta.Podczas formowania placuszkow ciasto kleilo mi sie bardzo do rąk. Coś źle zrobiłam?
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Natalia·
11 lat temu
[quote][b]Natalio[/b] serek kremowy typu Philadelphia. Może to być Philadelphia, ale niekoniecznie. Może być podobny np. kanapkowy, śmietankowy z Hochland. Turek też ma serek kremowy, śmietankowy lub inny.[/quote]
DZIEKUJE SLICZNIE ZA SZYBKA ODPOWIEDZ. POZDRAWIAM CIEPLUTKO I JUZ BIORE SIE ZA GOTOWANIE :)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna Moderator·
11 lat temu
[b]Natalio[/b] serek kremowy typu Philadelphia. Może to być Philadelphia, ale niekoniecznie. Może być podobny np. kanapkowy, śmietankowy z Hochland. Turek też ma serek kremowy, śmietankowy lub inny.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Natalia·
11 lat temu
Co to jest "serek kremowy"? Czy jest to serek waniliowy? Czy serek naturalny cos w rodzaju jugurtu naturalnego???
Dajcie znac, bo chce dzisisja cos innego pysznego zrobic na obiad. Dzieki za odpowiedz. Pozdrawaim
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
K_arolina·
12 lat temu
Wspaniała strona!!! Placuszki wyszły przepyszne!
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna Moderator·
12 lat temu
[b]Patrycjo[/b] może.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Patrycja·
12 lat temu
A może być ziemniak bez mundurka? Zmienia to w jakis sposob smak lub konsystencję?
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Renata·
13 lat temu
Te placuszki są BOSKIE:)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Joanna Moderator·
13 lat temu
[b]Renato[/b] zwykły serek kremowy, bez dodatków.
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Renata·
13 lat temu
Proszę podpowiedzieć czy serek ma być zwykły kremowy czy np. danio?
p.s. Pani strona jest rewelacyjna, od kiedy ją odkryłam korzystam regularnie i polecam znajomym, rodzinie:)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
zaytoon·
15 lat temu
Takich placuszków, to jeszcze nie widziałam. Ale bardzo mi się podobają!
Pozdrawiam! :)
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
zjedz_mnie·
15 lat temu
Apetyczne, a jak kuszą z tego monitora, ech ;]
Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
Paula·
15 lat temu
rewelacja! uwielbiam takie pyszności! pewnie niedługo i u mnie zawitają :)