Wątróbka z jabłkiem w sosie śmietanowym

1 Komentarz
Wątróbka z jabłkiem w sosie śmietanowym

Wątróbka duszona w śmietanie z cebulą i jabłkiem. W takiej kombinacji wątróbka jest pyszna i soczysta. Można podawać ją z ziemniakami, kaszą lub z pieczywem.

Składniki na ok. 2 porcje:

  • ok. 500 g wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 100 ml płynnej, słodkiej śmietany 30- 36%
  • sól, pieprz
  • 3- 4 łyżki oleju do smażenia

Sposób przygotowania:

  1. Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek. Umyć i osuszyć.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  3. Jabłko obrać, wyciąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę.
  4. Cebulę i wątróbkę podsmażyć na oleju. Dodać jabłko i smażyć, aż wątróbka będzie usmażona i miękka.
  5. Przyprawić solą i pieprzem.
  6. Na końcu dodać śmietanę i wymieszać.

Kuchnia:

Polska

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 2

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski
Wątróbka z jabłkiem w sosie śmietanowym Wątróbka z jabłkiem w sosie śmietanowym
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.