·
2 lat temu
Super . Ja dodałam ostrej papryki rozgrzanej na łyżce dobrej oliwy .
Smaczna, kremowa i pikantna zupa ugotowana na wytrawnym winie. Świetna alternatywa do lekko słodkiego kremu z dyni. (Przepis tutaj: „Zupa- krem z dyni”).
Pokrojone kawałki dyni gotujemy do miękkości w bulionie i białym winie wytrawnym, a następnie miksujemy na krem. Na końcu dodajemy podsmażone mięso mielone, dodajemy śmietanę i doprawiamy. Szybko, łatwo i smacznie. Idealna w sezonie jesienno- zimowym.
Składniki na ok. 4 porcje:
Sposób przygotowania:
Przepis pochodzi z tej strony: shop-apotheke.com
Czas przygotowania: |
ok. 1 godz. | |
Ilość porcji: |
ok. 4 | |
Trudność: | łatwe | |
Koszt: | średni |