Zupa koperkowa


Zupa koperkowa
Wiosenna zupa ze świeżym koperkiem i lanymi kluseczkami.
Składniki na ok. 4 porcje:
- 1 ½ litra wywaru mięsnego
- pęczek koperku
- 1 łyżka masła
- 125ml słodkiej śmietany 30- 36%
- 1 łyżka mąki pszennej
- sól, pieprz
Kluski lane:
- 2 jajka
- 4 łyżki mąki pszennej
Sposób przygotowania:
- Wywar zagotować.
- Koperek umyć i drobno poszatkować.
- Jajka i 4 łyżki mąki wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Ciasto wlać cienkim strumieniem do gotującego się wywaru.
- Dodać łyżkę masła i posiekany koperek.
- Śmietanę wymieszać z łyżką mąki i zagęścić nią zupę.
- Przyprawić solą i pieprzem.
Kuchnia: |
Polska |
|
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 4 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |

Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.