Ślimaczki serowe z szynką

Ślimaczki serowe z szynką

Przepis na smaczne, kruche ślimaczki serowe z szynką. Łatwe i szybkie do przygotowania. Idealne na przyjęcia lub jako przekąska. Najsmaczniejsze na ciepło, ale również chłodne są smaczne.

Składniki na ok. 30 sztuk:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 120 g serka kremowego typu Philadelphia
  • ok. 200 g szynki, najlepiej cienko pokrojonej

Sposób przygotowania:

  1. Serek rozsmarować na cieście francuskim. Następnie rozłożyć szynkę.

2

  1. Ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku do połowy z obu stron jak roladę.

3

  1. Ciasto pokroić na plasterki o ok. 1 cm grubości.
  2. Gotowe ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Wychodzą dwie blachy).

4

  1. Piec w nagrzanym piekarniku jedną blachę po drugiej ok. 30 minut, w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół), do lekkiego zarumienienia.

Czas:

Czas przygotowania:
Czas pieczenia:
Ilość porcji

Liczba sztuk:

ok. 30

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: niski
Ślimaczki serowe z szynką Ślimaczki serowe z szynką
Wpisz treść komentarza...
Jestes gościem ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Natalia · 3 lat temu
    Jaką szynkę by Pani polecała do tego dania?
    • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
      Joanna Moderator · 3 lat temu
      Klasyczną szynkę wędzoną, najlepiej cienkie plasterki. Będzie się łatwiej zwijać ;)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Gosia · 4 lat temu
    Czy można te ślimaczki przygotować dzień wcześniej?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Joanna Moderator · 8 lat temu
    [b]Mirel[/b] na zimno i na ciepło, ale najsmaczniejsze na ciepło ;)
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Mirel · 8 lat temu
    A to na zimno czy na ciepło się zjada?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Joanna Moderator · 9 lat temu
    [b]Ewo[/b] tak, można.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Ewa · 9 lat temu
    Czy mozna dać Philadelphia albo almette?
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    sylwia · 10 lat temu
    super przepis wykonanie proste BARDZO SMACZNA PRZEKĄSKA moje dzieci byly zachwycone