Ślimaczki serowe z szynką

  • Preparation Time: PT0H15M
  • Cooking Time: PT0H30M
  • Total Time: PT0H45M
  • Servings: 30
  • Na ciepło lub zimno: Na ciepło, Na zimno
  • Główny składnik: Zboże
  • Składnik - Mięso: Szynka
  • Składnik - Nabiał: Serek kremowy
  • Składnik - Zboże: Ciasto francuskie, Mąka pszenna
  • Smak: Neutralny
  • Okazja: Urodziny, Rocznica, Impreza, prywatka, Impreza firmowa, Na grilla i ognisko, Ślub, wesele, Sakrament, Chrzest, I Komunia Św.
  • Trudność: Łatwe
  • Dieta, Konsumenci : Dzieci, Bez jajek
  • Czas przygotowania: Do 1 godziny, Do 2 godzin, Do 3 godzin, Do 6 godzin, Do 12 godzin, Do 12 godzin i powyżej
9 Komentarzy
Ślimaczki serowe z szynką

Przepis na smaczne, kruche ślimaczki serowe z szynką. Łatwe i szybkie do przygotowania. Idealne na przyjęcia lub jako przekąska. Najsmaczniejsze na ciepło, ale również chłodne są smaczne.

Składniki na ok. 30 sztuk:

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 120 g serka kremowego typu Philadelphia
  • ok. 200 g szynki, najlepiej cienko pokrojonej

Sposób przygotowania:

  1. Serek rozsmarować na cieście francuskim. Następnie rozłożyć szynkę.

2

  1. Ciasto zwinąć wzdłuż dłuższego boku do połowy z obu stron jak roladę.

3

  1. Ciasto pokroić na plasterki o ok. 1 cm grubości.
  2. Gotowe ślimaczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. (Wychodzą dwie blachy).

4

  1. Piec w nagrzanym piekarniku jedną blachę po drugiej ok. 30 minut, w temperaturze 180°C (grzałka góra- dół), do lekkiego zarumienienia.

Czas:

Czas przygotowania:
Czas pieczenia:
Ilość porcji

Liczba sztuk:

ok. 30

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: niski
Ślimaczki serowe z szynką Ślimaczki serowe z szynką
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.