Makaron gwiazdki

Składniki:
- 300g mąki pszennej
- 3 jajka
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka soli
- 1 łyżeczka kurkumy
Sposób przygotowania:
- Mąką, jajka, olej, sól i kurkumę zagnieść na jednolite, gładkie ciasto. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i pozostawić na blacie na 30 minut.
- Z ciasta odkrawać nieduże kawałki i rozwałkowywać je bardzo cienko (najcieniej jak się da) na lekko podsypanym mąką blacie. Kolejno wykrawać foremką małe gwiazdki i układać je pojedynczo na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. (Wychodzą ok. 3 blachy gwiazdek).
- Makaron pozostawić na 2 dni w temperaturze pokojowej do wyschnięcia.
- Gotować do miękkości.
Przepis pochodzi z gazety: „Lisa. Kochen&Backen. 66 hübsche Geschenke aus der Küche.“
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.