Dip z rzeżuchy


Pyszny, kremowy dip z rzeżuchy i rzodkiewki. Bardzo prosty i szybki do wykonania. Szczególnie polecam podawać go do surowych i pieczonych warzyw.
Składniki:
- 200g serka kremowego typu Philadelphia
- 1 opakowanie rzeżuchy
- 4 rzodkiewki
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany (ok. 10- 18%)
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Rzeżuchę obciąć i posiekać.
- Rzodkiewki umyć i pokroić w bardzo drobną kostkę.
- Rzeżuchę i rzodkiewkę wymieszać z serkiem i śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |

Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.