Dip z rzeżuchy

Dip z rzeżuchy

Pyszny, kremowy dip z rzeżuchy i rzodkiewki. Bardzo prosty i szybki do wykonania. Szczególnie polecam podawać go do surowych i pieczonych warzyw.

Składniki:

  • 200g serka kremowego typu Philadelphia
  • 1 opakowanie rzeżuchy
  • 4 rzodkiewki
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany (ok. 10- 18%)
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Rzeżuchę obciąć i posiekać.
  2. Rzodkiewki umyć i pokroić w bardzo drobną kostkę.
  3. Rzeżuchę i rzodkiewkę wymieszać z serkiem i śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

Całkowity czas przygotowania:

Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski
Dip z rzeżuchy
Wpisz treść komentarza...
Jestes gościem ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.
  • Ten komentarz nie został jeszcze opublikowany
    Małgorzata Malzahn · 4 lat temu
    Fajna wariacja na temat gziku, to pierwsze co przyszło mi na myśl czytając ten przepis. Składniki dobrze się komponują, jest prosto i jest smacznie. Równie dobrze, można dodać zwyczajny twaróg- byleby nie kwaśmy. Dip nie jest wtedy tak gładki, ale mega świeży, taki naturalny, szczery i bardzo polski.