Pasta z makreli i serka


Kremowa pasta z wędzonej makreli i serka. Pyszna pasta do chleba lub jako dip do warzyw. Serek kremowy możecie wybrać naturalny lub z przyprawami.
Składniki na ok. 300 ml pasty:
- ok. 150 g wędzonej makreli
- ok. 150 g serka kremowego typu kanapkowego (np. naturalny, ze szczypiorkiem lub z ziołami)
- trochę szczypiorku lub zielonej cebulki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Z makreli ściągnąć skórę i wyciągnąć ości. Przełożyć do miski.
- Dodać serek kremowy i widelcem rozgnieść na gładką masę.
- Dodać trochę posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 4 (ok. 300 ml pasty) |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | średni |

Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.