Pasta z makreli i serka

Kremowa pasta z wędzonej makreli i serka. Pyszna pasta do chleba lub jako dip do warzyw. Serek kremowy możecie wybrać naturalny lub z przyprawami.

Składniki na ok. 300 ml pasty:

  • ok. 150 g wędzonej makreli
  • ok. 150 g serka kremowego typu kanapkowego (np. naturalny, ze szczypiorkiem lub z ziołami)
  • trochę szczypiorku lub zielonej cebulki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Z makreli ściągnąć skórę i wyciągnąć ości. Przełożyć do miski.
  2. Dodać serek kremowy i widelcem rozgnieść na gładką masę.
  3. Dodać trochę posiekanego szczypiorku lub zielonej cebulki. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Całkowity czas przygotowania:

Ilość porcji

Ilość porcji:

ok. 4 (ok. 300 ml pasty)

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: średni
Pasta z makreli i serka