Pasta do chleba, dip do mięs, potraw z grilla i warzyw. Przygotowana jest z czosnku niedźwiedziego i dwóch rodzajów serów: kremowego i fety. Pasta jest smaczna, dość pikantna i wyraźna w smaku. Wszechstronna w zastosowaniu.
Składniki:
50 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego
200 g serka kremowego typu Philadelphia
100 g sera feta
1- 2 łyżek oliwy z oliwek
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Liście czosnku niedźwiedziego umyć, osuszyć, odciąć ogonki i poszatkować drobno.
Serek kremowy i fetę wymieszać, ugniatając widelcem. Dodać czosnek niedźwiedzi. Dodać 1- 2 łyżek oliwy, aby pasta nie była za sucha i wymieszać. (Można wmieszać 1 łyżkę, a drugą polać pastę z wierzchu). Przyprawić solą i pieprzem do smaku. (Z solą proszę ostrożnie. Feta jest słona).