Pasta z czosnkiem niedźwiedzim

4 Komentarzy
Pasta z czosnkiem niedźwiedzim

Pasta do chleba, dip do mięs, potraw z grilla i warzyw. Przygotowana jest z czosnku niedźwiedziego i dwóch rodzajów serów: kremowego i fety. Pasta jest smaczna, dość pikantna i wyraźna w smaku. Wszechstronna w zastosowaniu.

Składniki:

  • 50 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego
  • 200 g serka kremowego typu Philadelphia
  • 100 g sera feta
  • 1- 2 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

  1. Liście czosnku niedźwiedziego umyć, osuszyć, odciąć ogonki i poszatkować drobno.
  2. Serek kremowy i fetę wymieszać, ugniatając widelcem. Dodać czosnek niedźwiedzi. Dodać 1- 2 łyżek oliwy, aby pasta nie była za sucha i wymieszać. (Można wmieszać 1 łyżkę, a drugą polać pastę z wierzchu). Przyprawić solą i pieprzem do smaku. (Z solą proszę ostrożnie. Feta jest słona).
  3. Pastę przechowywać przykrytą w lodówce.

Całkowity czas przygotowania:

Trudność Trudność: łatwa
Koszt Koszt: średni
Pasta z czosnkiem niedźwiedzim
Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ilość osób w tej konwersacji:
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.