Pasta z czosnkiem niedźwiedzim


Pasta do chleba, dip do mięs, potraw z grilla i warzyw. Przygotowana jest z czosnku niedźwiedziego i dwóch rodzajów serów: kremowego i fety. Pasta jest smaczna, dość pikantna i wyraźna w smaku. Wszechstronna w zastosowaniu.
Składniki:
- 50 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego
- 200 g serka kremowego typu Philadelphia
- 100 g sera feta
- 1- 2 łyżek oliwy z oliwek
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Liście czosnku niedźwiedziego umyć, osuszyć, odciąć ogonki i poszatkować drobno.
- Serek kremowy i fetę wymieszać, ugniatając widelcem. Dodać czosnek niedźwiedzi. Dodać 1- 2 łyżek oliwy, aby pasta nie była za sucha i wymieszać. (Można wmieszać 1 łyżkę, a drugą polać pastę z wierzchu). Przyprawić solą i pieprzem do smaku. (Z solą proszę ostrożnie. Feta jest słona).
- Pastę przechowywać przykrytą w lodówce.
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | średni |

Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.