Pasta z sera feta z ziołami


Pasta z sera feta z ziołami
Szybka pasta do chleba z sera feta, czosnku oraz natki pietruszki, koperku i szczypiorku. Pasta jest dość pikantna i mocno czosnkowa.
Składniki:
- 200g sera feta
- 100g serka kremowego typu Philadelphia
- po jednej garści: natki pietruszki, szczypiorku i koperku
- 4 ząbki czosnku
- ½ łyżeczki pieprzu
- ok. 2 łyżek oliwy z oliwek
Sposób przygotowania:
- Kawałki sera feta, serek kremowy, czosnek, natkę pietruszki, szczypiorek, koperek, oliwę i pieprz zmiksować blenderem. (Gdyby konsystencja pasty była za sucha, dodać jeszcze oliwy. Nie trzeba dodawać soli. Ser feta jest wystarczająco słony).
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.