Pasta z sera feta z ziołami

1 Komentarz
Pasta z sera feta z ziołami

Pasta z sera feta z ziołami

Szybka pasta do chleba z sera feta, czosnku oraz natki pietruszki, koperku i szczypiorku. Pasta jest dość pikantna i mocno czosnkowa.

Składniki:

  • 200g sera feta
  • 100g serka kremowego typu Philadelphia
  • po jednej garści: natki pietruszki, szczypiorku i koperku
  • 4 ząbki czosnku
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ok. 2 łyżek oliwy z oliwek

Sposób przygotowania:

  1. Kawałki sera feta, serek kremowy, czosnek, natkę pietruszki, szczypiorek, koperek, oliwę i pieprz zmiksować blenderem. (Gdyby konsystencja pasty była za sucha, dodać jeszcze oliwy. Nie trzeba dodawać soli. Ser feta jest wystarczająco słony).

Czas:

Całkowity czas przygotowania:
Trudność Trudność: łatwe
Koszt Koszt: niski

Pasta z sera feta z ziołami Pasta z sera feta z ziołami

Wpisz treść komentarza...
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza... The comment will be refreshed after 00:00.