Pasta z łososia


Bardzo smaczna pasta do chleba z łososia, serka kremowego, cebuli i jajek.
Składniki na ok. 650 ml:
- 1 cebula
- 200 g łososia wędzonego
- 3 jajka
- 200 g serka kremowego typu Philadelphia
Sposób przygotowania:
- Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać.
- Cebulę obrać i poszatkować drobno.
- Cebulę, łososia, jajka (pokrojone na kawałki) i serek zmiksować w malakserze lub blenderem ręcznym na pastę. (Mogą pozostać drobne kawałki).
- Można doprawić troszkę solą i pieprzem do smaku, ale raczej nie jest to konieczne.
Wariant Thermomix:
Składniki:
- 1 cebula, pokrojona na ćwiartki
- 200 g łososia wędzonego
- 3 jajka ugotowane na twardo, przekrojone na pół
- 200 g serka kremowego typu Philadelphia
Sposób przygotowania:
- Do naczynia miksującego włożyć cebulę, zmiksować 3 s/ obr. 5.
- Dodać resztę składników i zmiksować 5 s/ obr. 5.
Źródło: Przepis z zeszytu z przepisami bawarskimi do przygotowania w Thermomix.
![]() |
Kuchnia: |
Bawarska |
![]() |
Całkowity czas przygotowania: |
|
![]() |
Porcja: |
ok. 650 ml |
![]() |
Trudność: | łatwa |
![]() |
Koszt: | średni |

Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.