Pasta z papryki i ogórka
1 Komentarz
Pasta z papryki
Smaczna paprykowa pasta do chleba. Można ją również zastosować jako dip do warzyw, do potraw z grilla lub pieczonych ziemniaków.
Składniki:
- pół papryki czerwonej
- pół papryki żółtej
- 50g świeżego ogórka
- 1 ząbek czosnku
- 200g serka kremowego typu Philadelphia
- 1/4 łyżeczki papryki czerwonej w proszku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Papryki oczyścić, umyć i posiekać bardzo drobno.
- Ogórek umyć, obrać, przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki i posiekać bardzo drobno.
- Czosnek przecisnąć przez prasę.
- Serek kremowy wymieszać z paprykami, ogórkiem i czosnkiem. Przyprawić papryką w proszku, solą i pieprzem.
- Pastę można przechowywać do tygodnia w lodówce.
 |
Czas:
|
Całkowity czas przygotowania:
|
 |
Trudność: |
łatwe |
 |
Koszt: |
niski |

Odsłon: 30816