Dip dyniowo- czosnkowy


Bardzo smaczny dip z pestkami dyni, czosnkiem i olejem z pestek dyni, który nadaje dipowi ładnej barwy i jeszcze bardziej aromatycznego, orzechowego smaku. W zastępstwie można użyć oliwę, ale polecam szczególnie olej z pestek dyni. Na zdjęciu zielony dip jest z olejem z pestek, a biały z oliwą.
Składniki:
- 40g pestek z dyni
- 2 ząbki czosnku
- 200g serka kremowego typu Philadelphia
- ok. 3- 4 łyżki oleju z pestek dyni (ewentualnie oliwy z oliwek)
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Czosnek obrać i przecisnąć przez prasę.
- Pestki z dyni posiekać bardzo drobno. Wymieszać z serkiem, czosnkiem i olejem. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |

Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.