Makaron z serem na słodko


Makaron z serem i cukrem to potrawa z dzieciństwa. To tani, prosty i bardzo szybki obiad.
Składniki na ok. 2 porcje:
- 200g makaronu (dowolnego)
- 200g sera białego
- 2 łyżki masła
- ok. 2 łyżek cukru (polecam brązowego)
- szczypta cynamonu (lub więcej według uznania)
Sposób przygotowania:
- Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Przełożyć na durszlak, a do garnka, w którym gotował się makaron włożyć masło i je roztopić. Dodać odcedzony makaron i wymieszać, aby tłuszcz obtoczył makaron.
- Makaron rozłożyć na dwóch talerzach. Posypać pokruszonym serem, cukrem i cynamonem.
- Podawać na ciepło.
Kuchnia: |
Polska |
|
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 2 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | niski |

Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.