Jajecznica z kurkami


Aromatyczna jajecznica z kurkami na maśle i ze szczypiorkiem. To proste i sycące śniadanie.
Składniki na ok. 2 porcje:
- 150g kurek
- 1 łyżka masła
- 4 jajka
- garść posiekanej, zielonej cebulki lub szczypiorku
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Kurki oczyścić i pokroić na nieduże kawałki. (Artykuł o czyszczeniu kurek znajduje się: tutaj)
- Jajka rozbić do miseczki.
- Na patelni roztopić masło. Wrzucić kurki i smażyć na średniej mocy palnika, aż zmiękną, a woda z kurek wyparuje.
- Dodać jajka, zieloną cebulkę, sól i pieprz. Smażyć, cały czas mieszając, aż jajka się zetną.
- Podawać na ciepło samą lub z pieczywem.
![]() |
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
![]() |
Ilość porcji: |
ok. 2 |
![]() |
Trudność: | łatwe |
![]() |
Koszt: | średni |
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.