Makaron z mięsem mielonym i szparagami
- Szczegóły

Składniki na ok. 4 porcje:
- 400g makaronu
- 400g mięsa mielonego
- 250g zielonych szparagów
- 200g pomidorów koktajlowych
- 1 cebula
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 200ml słodkiej, płynnej śmietany
- 1 szklanka bulionu
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- olej
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Szparagi umyć i odciąć końcówki. Pokroić na kawałki o długości 3cm. Przysmażyć na łyżce oleju do zarumienienia, przez ok. 5min. Kolejno zalać szparagi bulionem i gotować do miękkości, przez ok. 10 min. Odcedzić. (Instrukcję przygotowania szparagów znajdziecie tutaj).
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Przysmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i podsmażyć, aż się zarumieni. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać koncentrat, śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Na końcu wmieszać odsączoną fasolę i szparagi. Odstawić na bok.
- Makaron ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Dodać do podsmażonego mięsa i wymieszać.
- Na końcu wmieszać pomidory koktajlowe pokrojone na połówki.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.