Kotlety schabowe w panierce ziemniaczanej
- Szczegóły

Lubicie tradycyjne schabowe w panierce? A placki ziemniaczane? A co byście powiedzieli na schabowe panierowane w tartych ziemniakach? Spróbujcie, bo warto.
Składniki na 2 porcje:
- 2 kotlety schabowe
- ok. 2 dużych ziemniaków
- jajko
- mąka pszenna
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Mięso rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
- Natkę pietruszki umyć, osuszyć, oderwać listki i poszatkować.
- Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Odcisnąć dokładnie sok i wymieszać z pietruszką. Posolić.
- Kotlety panierować w mące, rozkłóconym jajku i ziemniakach. (Ziemniaki rozłożyć na mięsie i dobrze docisnąć).
- Smażyć na średnim ogniu z każdej strony, do zarumienienia.
Zaloguj poprzez ( Zarejestruj ? )
lub napisz komentarz jako gość.
Ładuję komentarz...
The comment will be refreshed after 00:00.