Masło czosnkowe
Masło z dodatkiem czosnku, tak samo jak masło ziołowe, można podawać do mięs i warzyw z grilla lub pieczywa. Ilość dodanego czosnku zależy od osobistych preferencji. Ja dodaję 3- 4 ząbki na pół kostki masła, ale można dodać go mniej lub więcej. Minimum to jeden ząbek.
Składniki:
- 125g masła
- 3- 4 ząbki czosnku
- szczypta soli (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
- Masło wyciągnąć z lodówki, aby zmiękło.
- Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i ewentualnie sól. Wymieszać łyżką lub zmiksować blenderem lub mikserem.
- Masło przełożyć do miseczki lub ułożyć na papierze do pieczenia lub folii spożywczej i zwinąć w wałek. Masło będzie miało ładny kształt, jeśli wyciśniemy je ze szprycy lub rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką.
- Masło włożyć do lodówki, aby stwardniało.
Czas: |
Całkowity czas przygotowania:
|
|
Trudność: | łatwe | |
Koszt: | niski |
Odsłon: 270071
Zaloguj poprzez
( Zarejestruj ? )
lub pisz komentarz jako gość
Ładowanie komentarza...
The comment will be refreshed after 00:00.